Wat ik ook heb meegemaakt,
ik ben het waard om NU gelukkig te zijn.
Vroeger
 
Als kind was ik vaak bang en verlegen. Ik wilde graag alles goed doen en legde zo de lat voor mezelf hoog. Daarnaast ervaarde ik als tiener thuis continu stress door het alcoholprobleem van mijn vader wat maakte dat ik steeds heel voorzichtig was in wat ik wel of niet kon zeggen of doen.

Als hoog sensitief persoon die zoveel meer aanvoelde dan wat gezegd werd, draaiden mijn gedachten continu tegen een enorme snelheid. Ik wilde zo graag goed doen voor iedereen en ervaarde dat dat onmogelijk was. Ik had schrik om fouten te maken en kritiek te krijgen. Mijn mening gaf ik zelden want wat zouden anderen dan van me denken. 

In mijn werk als leerkracht gaf ik me ook helemaal. Mijn groot verantwoordelijkheidsgevoel en het aanvoelen van de noden van elk kind kostten me bergen energie.  Tijd voor mezelf was iets dat ik niet meer kende. Altijd maar zorgen voor anderen; was het niet mijn eigen familie of de kinderen in mijn klas, dan was het wel een vriendin die in de problemen zat. Ik leefde op de toppen van mijn tenen en verloor uit het oog wie ik echt was en wat ik echt wilde.

Rond mijn dertigste gaf mijn lichaam het helemaal op.  De stress van al die voorbije jaren was chronisch geworden en had zich genesteld in heel mijn lichaam. 

Na een jarenlange zoektocht van therapieën en trainingen heb ik deze chronische stressfactor kunnen doorbreken door oefeningen en technieken.  Dit voelde aan als een wedergeboorte! Mijn leven kon terug beginnen! 


"Als coach en trainer motiveer en inspireer ik spontaan anderen in hun zelfontwikkeling zodat zij de beste versie van zichzelf kunnen worden"

Nu
 
Mijn energie stroomt terug door mijn lichaam en ik voel me stralen!
Ik heb mijn grenzen leren kennen en bewaak ze zoals een leeuw zijn territorium bewaakt. Ik kies om tijd te maken voor mezelf en die dingen te doen die me extra energie geven.  Ik zorg graag voor anderen maar kies nu bewust wat ik wel  of niet doe en zeg dan ook vriendelijk neen. Als ik eens ga dansen, voel ik me vrij en niet meer bekeken. Een groep mensen toespreken, doe ik terwijl ik helemaal in mijn kracht sta. Boeiende en fantastische mensen komen op mijn pad. Mijn mening durf ik gerust vertellen ook al weet ik dat die anders is dan die van mijn gesprekspartner. En wat men van me denkt … “zegt meer iets over hen dan over mij,” zeg ik nu!  Iedereen waarvan ik voel dat ze er voor openstaan, vertel ik  over deze kracht van het onderbewustzijn. Ik kan er niet over zwijgen!

Door de technieken en oefeningen continu te blijven toepassen kan ik zo mijn onbewuste brein sturen en ontdek ik elke keer hoeveel meer potentieel ik heb dan ik ooit voor mogelijk hield. Het geeft me zoveel geluk en innerlijke rust omdat wie ik diep van binnen ben, nu ook uitstraalt op alles wat ik doe.

Mijn missie is om mensen bewust te maken van de kracht van hun onderbewuste. Door hen technieken aan te reiken, kan ik hen helpen om de beste versie van zichzelf te worden waardoor zij (nog) gelukkiger en krachtiger in het leven staan zodat zij hun doelen bereiken die op wilskracht alleen niet haalbaar waren.
 Wat mij typeert ...
 
  • Als hoog sensitief persoon voel ik intuïtief waar er ergens een diepere lading achter zit die iemand op onbewust niveau belemmert.
  • Dankbaar zijn voor al wat het leven me gebracht en geleerd heeft, met vallen en opstaan, maakt me nu zo sterk en biedt me zoveel nieuwe kansen.
  • Wanneer mensen door een heel moeilijke periode in hun leven gaan bv. bij het verlies van iemand, kan ik gemakkelijk met hen een gesprek aanknopen en luisteren naar hun diepste bekommernissen.
  • Als ervaringsdeskundige in het sleutelen aan het onderbewuste, vorm ik het bewijs dat deze tools en oefeningen echt werken en grote veranderingen kunnen verwezenlijken.
  • Als coach en trainer motiveer en inspireer ik spontaan anderen in hun zelfontwikkeling.
Opleidingen

1989-1992 Educatieve bachelor – Pulhof Berchem
2014 Mindfulness training – Dr. Edel Maex
2016 NLP Hypnose – Braindrums: Marc Innegraeve
2016 – 2017 Neuro Linguistisch Programmeren – Arcturus
2017 Trainingstraject Het Alexander Concept -  Ander Leven
2018 Live the Connection – Marina Riemslagh
2018 The Secret Mirror – Dr. Joe Vitale
2018 Wisdom Ways - Richard Schultz
2019 Basis coach opleiding – Kenniscentrum Open Mind
2019 Servo Helder Groeien – Jeff Keustermans
2020 Integrale Open mind coach opleiding – Kenniscentrum Open Mind
2020 The Clearing Academy – Dr. Joe Vitale |Dr. Steve G. Jones
2020 Unleash the Power Within – Tony Robbins
2020 Feminine Speaker Academy – Suzanne Beukema
2020 HSP coach - Kenniscentrum Open Mind
2021 Trauma opleiding - Kenniscentrum Open Mind
2021 Selfcoaching season school – Prana Mental Excellence
2021 Master your life - Vilna
2021 Flex the fear formula - Hypnose Instituut
2022 Train the trainer - House of change
2022 Unsinable Bounce Back System- Sonia Ricotti
2022 Flow en positieve energie - Merel Theuns
2023 De wijsheid van trauma - Dr. Gabor Maté (Younity)


Daarnaast zijn de volgende boeken voor mij zeer belangrijk

•    Het verborgen brein – Psycholoog Prof. John Bargh (Yale University)
•    De biologie van de overtuiging – Celbioloog en grondlegger van de epigenetica Dr. Bruce Lipton ( Stanford University ea.)
•    De 7 zintuigen – over waarnemen en onwaarnemen – Psychiater Prof. Iris Sommer (Universiteit Groningen)
•    Ons feilbaar denken – psycholoog Prof. Daniel Kahneman (Princeton University)
•    Doorbreek de gewoonte jezelf te zijn – Biochemicus en neurowetenschapper dr. Joe Dispenza (Rutgers University)
•    Het no-nonsense meditatieboek – Neuroloog Prof. Steven Laureys (Universiteit Luik)
•    Van stress naar veerkracht – Psycholoog dr. Séverine Van De Voorde (Universiteit Gent) 

Maak vrijblijvend een afspraak!

Zet vandaag de eerste stap naar een nieuw leven
vol energie en positieve vibes.
Volg je me al op Social Media voor tips & tricks?

© Katinka Michiels - 2024
Deze website is eigendom van en wordt beheerd door:
KM Consultancy - Wenduine - hello@katinkamichiels.be - BTW: 0865.292.161
KMO Portefeuille - Geregistreerd Dienstverlener  - DV.O243958