Social Media Marketing tips - hoe op social media posten zodat jij er klanten uit haalt.
Deze Social Media Marketing tips zullen jou helpen om met een goed gevoel te posten. Zodat jij WEL meer zichtbaarheid krijgt, maar NIET het gevoel hebt dat het altijd over jou en jouw producten gaat. Want dan krijg je dat “verkopers”gevoel dat je niet wilt.

En trouwens, dat willen je fans ook niet.

Krijg jij de resultaten die je wilt met jouw social media marketing strategie?

Wat ik vaak zie gebeuren is dat mensen echt wel posten. En genoeg posten. En dan is het … wachten op leuke reacties … en wachten op leuke reacties. Je geeft dan zelf maar alvast het eerste duimpje … En weer wachten.

Maar er komt niets. Of weinig.

Ik herken dat. Social Media Marketing is eenvoudig om te doen, maar niet eenvoudig om uit te dokteren hoe het nu precies werkt.

En iedereen gebruikt het, maar niemand laat het achterste van hun tong zien.
Gelukkig ben ik de niet zo gewone business coach.

In dit blog ga ik je alvast 3 tips geven om jouw social media marketing strategie met een goed gevoel neer te zetten. En meer resultaten te krijgen.

En over welke resultaten heb ik het dan precies? Wel … betrokkenheid.

Mensen kopen van mensen. Mensen kopen van mensen die ze kennen en leuk vinden.
Dus is jouw eerste strategie … ervoor zorgen dat ze jou leren kennen en leuk vinden.Social Media Marketing TIP NR 1 - Know Like Trust Posts

Néééé, het is dus niet de bedoeling dat jij je hele hebben en houden op Social Media gooit. Ik denk niet dat we willen zien wat jij vandaag gegeten hebt en hoe goed jij geslapen hebt.

Jaaaa, wat mensen WEL willen zien, is jouw verhaal. Het complete verhaal. Waarom heb je niet goed geslapen. Wat leeft er achter de schermen. Wie is de onperfecte jij?

Er is een Engelse uitspraak en omdat die zo mooi rijmt, laat ik deze in het Engels staan :

Facts tell, stories sell

En dat is zooo waar.

Want waarom komen mensen op Social Media? Om sociaal te doen, om te chitchatten, om in mekaars leven binnen te kijken, om zich te laten entertainen.

Laten we dus gewoon sociaal doen.

En wees eens eerlijk … als jij op zoek bent om iets te kopen : een nieuwe zetel, een nieuwe jeans, een nieuw boek … wat doe jij dan? Open jij Facebook of ga je op zoek in Google Search? Ik ben er zeker van dat je googelt.

Social Media Marketing – Maar hoe worden deze mensen dan klanten?
Het is een proces van verbinding. Mensen zien je post, vinden wat je schrijft leuk of boeiend, gaan je volgen, zien meer van je, gaan eens kijken naar wat je precies doet en biedt en sommigen gaan snel over tot actie (kopen) en sommigen volgen je liever nog even.

Geen seks op de eerste date!

Ja, vergelijk Social Media even met daten. Je gaat niet meteen al over naar DE GROTE DAAD vanaf de eerste blik dat je mekaar ziet.

Je gaat eerst gezellig een koffietje drinken, mekaar leren kennen, een dagje uit, een bioscoopje, … en pas dan besluit je of het iemand is waar je meer van wilt.
Zo gaat het ook in business.

PAS OP!

De verleiding is nu groot om toch maar alleen over jezelf, je familie, je dag te gaan praten, want je wilt dat mensen je leren kennen en leuk vinden.

Dit zijn 2 valkuilen :

Valkuil 1 : je presenteert alleen de leuke dingen uit je leven en de dingen die je goed doet. Omdat je wilt dat mensen je leuk gaan vinden, praat je niet over de dingen die niet goed gaan.

Oplossing : denk aan : mensen kopen van mensen. En mensen houden niet van iemand die altijd perfect is. Ik zou er zelf heel onzeker van worden als ik met iemand zou samenwerken die altijd perfect was 😊

Valkuil 2 : je praat nu nooit meer over je business want dat is verkopen en dat wilde je niet. Als niemand echter weet wat je doet en biedt, kan er niemand kopen.

Oplossing : vertel verhalen altijd die verband houden met je business.

Ik geef jou hier 5 Social Media Marketing posts die het altijd supergoed doen en die jij als inspiratie kan gebruikenSOCIAL MEDIA MARKETING TIP NR 2 - Grappige en entertainende posts

Mensen houden van spelletjes. Het geeft ontspanning.

Nu ben ik iemand die Facebook gebruikt voor mijn business. Op het moment dat ik op Facebook kom, is het niet om spelletjes te doen. Dus ik had zelf een grote weerstand tegen deze TIP NR 2.

Maar wat gebeurt er als jij iets leuks zet op je Social Media? Je krijgt enorm veel bereik, want je krijgt vele reacties.

Het algoritme pikt dat op en jij ligt weer in de bovenste schuif. En als je daar ligt, geeft Facebook je meer bereik!

Dus zeker af en toe een entertainende post maken.

Ik geef jou hier 5 Social Media Marketing posts die het altijd supergoed doen en die jij als inspiratie kan gebruikenSOCIAL MEDIA MARKETING TIP NR 3 - Het algoritme

Ooooooh zeg, dat algoritme. Je wilt het haten, want het doet nooit wat je wilt. Maar je moet het te vriend houden, want anders verknoei jij je tijd. Grrrrr ….

Het algoritme van Facebook bijvoorbeeld (en dat is niet anders voor andere platformen) houdt niet van links die mensen weghaalt van Facebook.

Logisch natuurlijk. Hoe langer jij op Facebook blijft, hoe meer kans zij hebben om je gesponsorde posts te tonen en hoe meer zij verdienen.

Daarom is betrokkenheid nu veel belangrijker dan directe promo geworden.

Oplossing : Moedig vooral betrokkenheid aan en vraag mensen om je te contacteren via
DM als je ze bijvoorbeeld naar een link wilt leiden.

Dit werkt zelfs dubbel zo goed. Want niet alleen plaats je geen link, maar Facebook houdt er ook van als je hun Messenger systeem gebruikt want dan ben jij in hun ogen echt sociaal.


Social Media Marketing – pfffff is dat dan niet veel werk?

Ja en Nee.

Ja, als je persoonlijk connecteert met mensen, dan kost dat je meer tijd dan gewoon posten.

Posten kan in 5 minuten per dag. Connecteren kan een half uurtje nemen.

Nee, het voelt niet als meer werk omdat je er meer resultaten uit krijgt.

Niet alleen omdat je meer betrokkenheid krijgt, maar vooral omdat je meer zelf gaat verbinden en verbinding zoeken.

Verbinding is het NIEUWE woord om meer en beter en authentieker te verkopen.

En was dat niet net het doel waarmee we aan dit blog begonnen zijn?

Social Media Marketing – recap
  • Meer verhalen
  • Meer fun
  • Meer verbinding
Ik geef jou hier 5 Social Media Marketing posts die het altijd supergoed doen en die jij als inspiratie kan gebruiken

Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere ondernemers die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn praktische "HOE DOE JE HET" video's >>> YOUTUBE kanaal
 

Zal ik je tonen hoe ik nieuwe mensen aantrek?


Dit bracht me mijn ultieme methode, mijn ultieme rust in het hoofd en mijn ultieme succes.

0 Comments

Leave a Comment