Komen jouw mails in de spam?  
Niets zo frustrerend als ontdekken dat jouw zorgvuldig opgestelde mails in de spamfolder terechtkomen. 
Het voelt als een verloren strijd, nietwaar? Gelukkig is er hoop! 

Er zijn namelijk een aantal eenvoudige, maar effectieve tips om te zorgen dat jouw mails wél gelezen worden. Hier gaan we!

 

Mails in de spam? Tip 0

Sowieso is het natuurlijk evident dat je relevante, boeiende content levert en niet alleen om verkopen vraagt. Maar daar ga ik van uit. 
 

Mails in de spam? Tip 1

Een hele belangrijke is dat jij je mailinglijst schoon houdt. Want niet iedereen neemt de moeite om zich uit te schrijven. Wat vele mensen doen, is gewoon je mails deleten. Maar dat heeft een grote invloed op jouw spam reputatie score. Dus het is slim om een SUNSET POLICY te hebben. Met name : wat ga je doen als je een slapend lid op je mailinglijst hebt.
Eerst bepaal je voor jou : wat is een slapend lid, hoe lang opent deze je mails niet meer, en wil je deze stil laten gaan of maak je een afscheidsmail waarbij ze kunnen aangeven toch te mogen blijven.
Pas deze policy consequent toe en je behoudt een schone lijst
 

Mails in de spam? Tip 2

Titels die men clickbait noemt zijn niet goed voor je spam score. Wat zijn clickbait titels. Echt zo van die titels waarbij je als mens bijna niet anders kan dan klikken. Zoals : wordt een unicorn in 3 dagen. Serieus zichtbare abs in 1 week met deze oefening. … Je snapt em wel.
Maar stel dat jij gewone mails met gewoon leuke titels maakt en je twijfelt … is dit nu een spammy mail volgens Mr Big Brother Mail achter de schermen.
Dan kan je dat testen.

Je gaat naar https://www.mail-tester.com/
Daar krijg je een heel raar emailadres en dan stuur je de mail die je naar je volgers wilt sturen naar dat emailadres. Zodra je dat gedaan hebt, klik je op “check my score” en je ziet hoe goed of slecht je email het qua spam kan doen.

 

Tip 3

Hoe meer interactie er is tussen jou – de mailer en je volgers – de ontvanger van de mail, hoe beter. Dus doe echt moeite om interactie uit te lokken. Geef ze een cadeau als ze jou een bepaald woord sturen als antwoord op een mail. Stel ze een vraag. Laat zij jou een vraag stellen, die je dan natuurlijk ook beantwoord.
 

Tip 4

Blijf consistent mailen. Ga niet een keer mailen, dan maanden niets van je laten horen en dan ineens ben je er weer terug. Als je geen zin hebt om altijd AAN te staan, maak dan automatische funnels. Mijn BIG funnel zoals ik dat noem loopt 2 jaar door. Mensen krijgen dus sowieso – als ze zich niet uitschrijven – 2 jaar lang consistent mijn automatische mails.

Conclusie

Met deze tips zorg je ervoor dat jouw mails niet langer in de digitale vergetelheid verdwijnen. 
Start vandaag nog met het opschonen van je lijst, test je titels en moedig interactie aan. 
En onthoud: consistentie is de sleutel tot succes. Veel mailplezier! 🌟📬



Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere ondernemers die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn praktische "HOE DOE JE HET" video's >>> YOUTUBE kanaal
 

Zal ik je tonen hoe ik nieuwe mensen aantrek?


Dit bracht me mijn ultieme methode, mijn ultieme rust in het hoofd en mijn ultieme succes.

0 Comments

Leave a Comment