Een blog comeback! 

Ben jij ook al eens van het BLOGpaard gevallen? Deze mail kreeg ik onlangs:

Katinka, ik voel me verschrikkelijk. Het is een maand geleden sinds ik een blogartikel schreef. Niet omdat ik op vakantie was, niet dat ik een of ander geldig excuus heb. Alleen dat ik er gewoon geen zin in had. Het leek wel of ik er helemaal niet aan toe kwam.
Er was niet echt een trigger. Misschien was ik moe van al het werk dat ik al verzet had en ja, ik ben wel wat over mijn grenzen gegaan, maar toch…

Help, wat nu?

Ik was superblij dat ik deze mail kreeg, want nu kon ik helpen. En ik kan helpen, want iedereen die al enige tijd blogt of online ondernemer is, komt een periode tegen waarin niets lukt of waarin je totaal geen zin hebt om ook maar iets te doen. En als het 1 dag is, dan kan het geen kwaad, maar als het weken en zelfs maanden worden, dan voel je jezelf als een mislukking.

Ik kan er van meespreken want toen ik mijn 2de bedrijf opstartte, liep ik mezelf ook voorbij.

2 blogs = 2 bedrijven runnen en dan wordt 1 vrouw 1 laptop wel erg weinig.

En het sloeg in als een bom … ik wou geen blogs meer schrijven. Het leek wel even of mijn passie weg was. Gelukkig duurde dit maar enkele weken, maar temidden van die weken leek het eindeloos.

Ik schaamde me. Ik vond dat ik mijn lezers teleurstelde. En ik voelde me een grote bedrieger want ik ging net vertellen hoe leuk online ondernemen wel was en hier zat ik … als een hoopje ellende.

Ondertussen is deze periode al lang voorbij en is ze ook niet meer terug gekeerd. Gelukkig … Maar daar zit ik zelf ook voor iets tussen want ik leerde er uiteraard wel een lesje door :

Hoe maak je een blog comeback - Lessen die ik leerde:

  1. Na elke overwinning is het tijd voor pauze

Iedereen heeft pauze nodig. Je kan niet blijven gaan alsof je een Duracell konijntje bent. Het batterijtje loopt altijd af.

Het leuke is ook, dat wanneer je een pauze neemt, je een soort van helicopterview ontwikkelt en weer ‘het grote overzicht’ krijgt van waar jij met je volgers naar toe wil.

  1. Ik leerde ook hoe ik een come back moest maken

En dat is : zo gauw je weer kan. Het is eng om na een tijdje ‘niet bloggen’ weer in het zadel te kruipen. En omdat het eng is, heb je de neiging om uitstelgedrag te vertonen.

Het is als met een pleister. Gewoon eraf halen in één beweging zonder aarzelen.

Doe dit :

Zo vlug mogelijk terug beginnen bloggen. En je zal zien, eens je weer in het zadel zit, gaat de energie en de creatieve inspiratie weer stromen.

Vertel je volgers in een nieuwsbrief eerlijk over wat er gebeurde. Je bent een mens en mensen houden van mensen en niet van robotjes.

Start met een knallende bonus – een extra pdf-je, een webinar,…. Heb je helemaal niets om als bonus te geven, ga dan een samenwerking aan. Ik geef heel vaak gratis e-books weg via een andere ondernemer. Het is een win/win situatie want die ondernemer heeft een leuke bonus voor zijn/haar klanten en ik word bekend bij die lezers.


Jouw beurt

Ben jij als eens van het BLOGpaard gevallen?Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere ondernemers die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn praktische "HOE DOE JE HET" video's >>> YOUTUBE kanaal
 

Zal ik je tonen hoe ik nieuwe mensen aantrek?


Dit bracht me mijn ultieme methode, mijn ultieme rust in het hoofd en mijn ultieme succes.

0 Comments

Leave a Comment