Passief inkomen … 

Het lijkt wel een droom. Ik weet alvast dat klacht nr 1 bij de meeste coaches en dienstverleners is dat ze steeds maar tijd voor geld moeten inruilen.

En natuurlijk hou jij van je klanten. En ben je dol op helpen om hun grootste obstakel te overwinnen. Ik ben er zeker van dat jij oprecht houdt van wat je doet.
Maar hoe dol je ook op je werk bent, er zijn 2 dingen die je tegenhouden.
 1. Jij hebt – net zoals ieder ander – een beperkt aantal uren beschikbaar
 2. Als je niet werkt, dan verdien je geen geld.
En deze 2 dingen zetten een plafond aan jouw inkomenpotentieel. En zelfs al staat er nu momenteel niets op jouw verlanglijstje en leef je een geweldig leven, toch maak je niet de impact die je zou kunnen maken, eenvoudig omdat het je ontbreekt aan tijd of geld.
Want als je altijd werkt, dan heb je weinig tijd om:
 • Vrijwilligerswerk te doen
 • Te reizen
 • Plezier te maken met je kids
 • Een nieuwe vaardigheid te leren

En als je niet al te veel werkt, dan heb je weinig geld om:

 • Op vakantie te gaan
 • Om aan liefdadigheid te geven
 • Om nieuwe hobbies te verkennen
 • Of wat dan ook jouw hart doet zingen!
Het is zo’n grote paradox. Je moet meer werken om het geld te verdienen dat je wil, maar als je meer werkt, kan je weer niet de dingen doen die je wil.
 

Passief Inkomen is de oplossing

Vraag het elke succesvolle ondernemer en zij zullen je vertellen dat de sleutel tot een houdbare business die je niet opbrandt ligt in de kunst om je tijd met een hefboomeffect te gebruiken en dus door passief, terugkerend inkomen te verdienen.
Nu, dat betekent niet dat je niet hoeft te werken. Het is zelfs zo dat het opbouwen van een passieve inkomenstroom je veel werk gaat kosten. Maar eens je de systemen creëert, kan je deze opnieuw en opnieuw inzetten om een vaste cash flow te verdienen die niet meer afhankelijk is van jou en je tijd.
Kan jij je voorstellen wat een vrijheid dit zou brengen? En het is niet eens zo moeilijk … met een beetje planning …
 

Passief Inkomen Tip 1: Brainstorm over een Digitaal Product-Cursus

Dit wordt de hoeksteen van je plan. Zodra jij jouw Eigen Digitale Product hebt, is het enige wat je moet doen, bezoekers sturen naar jouw aanbod. Je kan ..
 • Je mailinglijst mailen
 • Advertenties plaatsen
 • Werken met affiliates
 • Blogartikels maken die leiden naar je cursus
 • Gastblogartikels schrijven
 • Webinars geven
 • Livestreaming
Eerlijk, er zijn wel tientallen manieren om ogen op jouw salespagina te krijgen. Dus zelfs al heb jij nog geen mailinglijst, je kan je passief inkomen plan al starten met een cursus te maken. 
Nu voor jij in een floere paniek schiet (vlaams voor ooh néé help, dat kan ik niet) wil ik dat je het proces van een cursus maken niet ingewikkelder maakt dan het is.
 

Dit is een kort 3 stap manier om te brainstormen over jouw eerste (kleine) cursus.

 1. Met welk probleem vecht jouw ideale klant het MEEST? Heeft ze een stap voor stap uitleg nodig om passief inkomen op te bouwen? Wil ze een boek schrijven en raakt ze maar niet van start? Wat haar probleem ook is, een kleine cursus zal zeker helpen. Want denk er aan: je moet niet alle problemen oplossen. Start met dit ene en hou het eenvoudig.
 2. Welk formaat heeft jouw ideale klant het liefste om te leren. Video’s, audio’s, actieboeken, theorie, of een mix.
 3. Welk materiaal heb jij nu al dat je hierin kan verwerken?  Je hebt vast al blogposts die over dit thema gaan. Werk deze verder uit tot een cursus.
Oefening: Brainstorm over jouw Cursus - Download deze oefening in het Actieboek dat bij dit blog hoort.
 

Passief Inkomen Tip 2: start je passief inkomen met een gratis weggever

Je hebt een heel pak kennis om te delen en één van de meest eenvoudige manieren om dit te delen is met een gratis e-book.
Dit geeft jou:
 • Onmiddellijke expertstatus
 • Toegang tot emailadres van de aanmelder
 • De kans om je salesfunnel te vullen met geïnteresseerde lezers
Heb jij nog geen gratis aanbod of geen cursus, dit zit gelukkig allemaal in de cursus Blooming Business . Deze training is online en onmiddellijk beschikbaar, dus morgen kan jij al aan de slag met het opbouwen van alle puzzelstukken, nodig voor een passief inkomen.

Oefening : Brainstorm over je gratis weggever & funnel - Download deze oefening in het Actieboek dat bij dit blog hoort.

Stap 3 : Pimp je Passief Inkomen autoresponder

Een autoresponder zijn automatische mailtjes die iemand krijgt vanaf dat ze jouw gratis ebook/weggever downloaden.
En als je nog geen stevige autoresponder serie hebt, dan mis je al helemaal wat!
Begin met nadenken over “waarom hebben jouw bezoekers zich aangemeld in de eerste plaats”? Je autoresponder moet hierop verder bouwen en op een natuurlijke manier en flow leiden naar je aanbod, terwijl je toch waarde blijft geven.
Stel dat jij een snelle gids aanbiedt over Facebook Advertenties, dan kan je in je follow up emails extra waarde geven door :
 • Bronnen te vermelden voor afbeeldingen die je in Ads kan gebruiken
 • Een boek vermelden dat je las over Advertenties
 • Testimonials delen over succes met Ads
 • Je mening geven over een nieuwe tool of manier van adverteren.
Al deze info is relevant en interessant voor al wie een gids over Facebook Adverteren downloadde. Dus het is informatie die welkom is.
 

Passief Inkomen tip 4 : Bloggen

Als jij blogt (en dat zou je moeten doen), dan is jouw blog een fantastische bron van passief inkomen.
Want elke blog heeft een functie! Je zou nooit of te nimmer je tijd mogen spenderen aan schrijven, editen en promoten van een blog die enkel en alleen bestaat voor het innemen van een plaatsje op jouw website. In plaats daarvan hoort elk bericht een sterke focus te hebben die op een natuurlijke manier leidt naar een stevige call to action.
Call to actions kunnen zijn:
 • Een aanbod
 • Uitnodiging voor een strategie of brainstormsessie
 • Gratis aanbod (i.e. freebie of klantenmagneet)
 • Een uitnodiging naar een Facebookgroep
 • Of een uitnodiging naar het lezen van een extra blog dat aansluit
 • Een uitnodiging voor het geven van een reactie
Het punt is, elke post biedt een gelegenheid om je lijst/community te doen groeien en passief inkomen te creëren – of het nu direct of indirect is – en je call to action zou in je hoofd moeten zetten nog voor je hebt blog schrijft.
Natuurlijk, als jij bent als de meeste bloggers (en ook ik) dan heb je misschien tientallen of honderden berichten die niet zo geoptimaliseerd zijn naar verdienen, als ze zou kunnen.
Dus in deze stap ga je naar je Google Analytics om te bekijken welke berichten het meeste trafiek krijgen en in deze ga je alvast aantrekkelijke call to actions bijvoegen.
Eens je dat doet, zet ze dan weer extra in de kijker op sociale media.

 
Nog extra Passief Inkomen tips
Wat je ook extra kan doen, is blogs die relevant zijn en een stevige call to action hebben, delen in je autoresponder serie. Zodoende vinden je aanmelders meteen je meest interessante inhoud. Wacht niet tot zij per ongeluk op het juiste blog komen. Leidt ze er heen!

Tip 5 : Creëer strategische Dankjewel-pagina’s

Geen enkel product staat helemaal op zichzelf. Over elk thema is er altijd nog meer te leren, zijn er tools die extra kunnen helpen of zijn er aanvullende gebieden die een perfect duo vormen om verder te verkennen.
Als een bezoeker dus jouw gratis e-book of content upgrade download, kan je op de Dankjewel pagina je bezoeker uitnodigen om nog bijkomende interessante bronnen te verkennen.
Bijvoorbeeld:
 • Voeg coupons toe of geef een tijdelijke karting voor snelle beslissers
 • Geef bonus downloads waar stevige call to actions aan toegevoegd zijn
Denk er aan: alles wat jouw klant kan helpen naar resultaat is jouw taak om hen te laten weten. Je hoeft niet opdringerig te zijn om een passief inkomen te maken. Een koper moet altijd een fijn gevoel hebben, maar daar waar extra relevante info jouw klant nog beter kan helpen, daar moet je er een melding van maken.
 
Oefening: Review je huidige Dankjewel Pagina’s en zoek naar opportuniteiten - Download deze oefening in het Actieboek dat bij dit blog hoort.
 
 

Passief inkomen voor gevorderden - Tip 6 : Creëer een Passief Inkomen Upsell

Weet je wie de meest waarschijnlijke persoon is om van jou te kopen? Het is de persoon die net iets kocht! Heb jij een automatisch systeem om haar te laten weten wat de volgende logische stap is om op haar verlanglijstje te zetten?
Wat jouw klant ook koopt, het is altijd slim om hen een bijkomend en aanvullend product te tonen of een verdiepende versie.
Voorbeeld:
Stel jij helpt ondernemers die een boek willen schrijven, dan is jouw cursus over een boek schrijven natuurlijk stap nr 1.
Maar het kan interessant zijn voor wie deze cursus koopt, om ook in je abonnementsformule te stappen waarin jij elke maand de deelnemers helpt om echt te gaan schrijven en in actie te komen, zodat het boek er ook echt komt.
Zo verkoop je dus eerst de theorie en dan help je met de implementatie.
Het is tenslotte de keuze van de klant wat ze wil, maar het is jouw taak om alle mogelijkheden te tonen.
Dus elke keer als jij een nieuw product maakt, moet je denken aan hoe dit correleert met jouw huidige producten. Sorteer ze in een logische volgorde. Als jouw ideale klant straks op jouw website komt, wat moet ze dan eerst aanschaffen en wat daarna …
Dit is eigenlijk jouw salesfunnel volgorde en het gaat jou makkelijker maken om te beslissen wat jouw upsell aanbod wordt.
 
Oefening: Creëer een logisch upsell proces - Download deze oefening in het Actieboek dat bij dit blog hoort.

Passief Inkomen tip nr 7 : Je dagelijkse correspondentie

Elke dag verzend je emails. Deze emails zijn een gouden opportunitiet om je passieve inkomen plan te ondersteunen.
 • Zet in de handtekening van je email (en jaaaaa, je kan dit automatiseren)
 • Geef een link naar je meest recente training
 • Maak melding van relevante blogs
 • Zet een link naar een blog met stevige call to action
 • Of Een link naar een optin voor een freebie (klantenmagneet / gratis weggever)
Ben jij op zoek naar een passief inkomen? Ga dan aan de slag met de oefeningen uit dit blogartikel.
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere ondernemers die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn praktische "HOE DOE JE HET" video's >>> YOUTUBE kanaal
 

Zal ik je tonen hoe ik nieuwe mensen aantrek?


Dit bracht me mijn ultieme methode, mijn ultieme rust in het hoofd en mijn ultieme succes.

1 Comment

 1. Victoria Gryson  01/11/2021 02:37 AM Central
  Zoals altijd weer een blog boordevol heldere en bruikbare informatie, bedankt!
  Laat het brainstormen beginnen :D

Leave a Comment