Mijn woord voor 2021

 
Elk jaar maak ik de balans op van het vorige jaar en maak ik wilde plannen voor het nieuwe jaar.
Ik verlies mezelf snel in al mijn wensen en doelen. Net daarom moet ik plannen. Anders loop ik mezelf voorbij. En daarom kies ik ook elk jaar een woord om me bij de les te houden. Om focus te houden.

Mijn woord in 2019

In 2019 was mijn woord FUN
Alles wat ik deed, moest ik met plezier doen. Elke beslissing die ik nam, vroeg ik me af : is het fun?
Dit woord was het beste woord EVER dat ik kon kiezen. Want dit is de ultieme voorwaarde voor mijn business en verdienmodel

Mijn woord in 2020


In 2020 was mijn woord STICKY
Ik wilde dat iedereen die me tegenkwam op de één of andere manier zou blijven kleven. Dat klanten zouden blijven kleven. Dat mijn strategieën zo waardevol zouden zijn dat ze bij iedereen blijven kleven. Dat het succes zou blijven kleven.
Eigenlijk wilde ik vooral dat alles wat ik doe geen ééndagsvlieg gevoel zou hebben.
Dit woord was een super woord om vorig jaar te kiezen.

Door mijn focus op sticky te houden, …

 • Was 2020 gevuld met sticky relaties en vriendschappen
 • Was 2020 gevuld met sticky ervaringen
 • Was 2020 gevuld met sticky kansen
 • Was 2020 gevuld met sticky resultaten
 • Was 2020 gevuld met sticky groei
Om blijvende dingen neer te zetten, moet je soms moeilijke keuzes maken. Moet je soms diep gaan. Het betekent NEE zeggen tegen dingen die je in het moment een fijn gevoel geven, maar die minder of niets zullen betekenen in de toekomst die je voor ogen hebt.

 • 2020 bracht me diepere vriendschappen. Covid bracht kansen om mekaar meer online te spreken en meer waarde te hechten aan die persoonlijke gesprekken.
 • 2020 bracht me klevende ervaringen en niet allemaal leuke. Op persoonlijk vlak maakte mijn gezin en ik wel het één en ander mee en dan sta je maar weer stil bij wat echt belangrijk is.  Het maakt dat ik veel bewuster omga met de mooie momenten.
 • 2020 was echt het jaar van de kansen. Ik was in het vorige jaar wat over – en – weer gegooid tussen mijn businesscoaching en mijn olieteam maar nu heb ik hier mijn balans en methode in gevonden om te vereenvoudigen. Elk obstakel is een kans ♥
 • 2020 bracht me resultaten en groei. En dat had ik wel verwacht. Het was nog meer het jaar van online ondernemer + ik ben een harde werker en kan me bijzonder goed focussen op de taken die moeten gebeuren. Maar wat het me extra bracht : ik weet nu nog beter waar ik goed in ben. En ik weet nu heel zeker waar ik niet goed in ben. Maar omdat ik nu ook geleerd heb om met een team te werken, kunnen we mijn “hier ben ik niet goed in dingen” heel goed compenseren om toch tot volle groei te komen. Leuk dat ik niet in alles goed moet zijn. Oef … dat is de opluchting van het jaar!

Nu 2021

Na 2 sterke woorden die het voor mij waargemaakt hebben, vond ik het moeilijk om een nieuw woord te bedenken. Want als je het woord bedenkt, moet je hart echt opspringen. Je moet zoiets hebben van “jaaaaaaaaaaaa dit is het”

Word het balans?

Ik dacht aan “balans”. Maar dat klinkt voor mij zo van “mmmm… “. Dus nee, ik wil wel balans, maar niet zo van jaaaaaaaaaaaaaaa mijn hart gaat ervan in de fik!

Word het groei?

Ik dacht aan “groei”. Want als er 1 ding voorop staat in 2021 is het vooral groei. Maar groei klinkt ook zo iets wat je gewoon altijd wilt. Natuurlijk wil ik groeien. Ik wil naar een beter mens groeien. Ik wil naar nog meer klanten groeien. Ik wil naar nog meer vrije tijd groeien .

Ik ga in het bad


Als ik iets niet goed weet, ga ik in het bad. Daar krijg ik mijn beste ideeën. En ja hoor, 1 voet in het warme water en ik wist het!
Dus wat is het? Wat wordt mijn woord van het jaar voor 2021?

Mijn woord wordt : overvloed.

En dit is precies wat “overvloed” voor mij betekent :
Mijn mama zei altijd tegen mij : van een leeg kopje kan je niet schenken. Ze bedoelde hiermee dat ik altijd eerst heel goed voor mezelf moest zorgen en zorgen dat mijn batterijtjes opgeladen zijn. Zodat ik genoeg energie heb om alle mensen die ik zo graag wilde helpen, te kunnen helpen.
Ik was immers iemand die altijd wilde helpen (dat gen heb ik van mijn vader – hier kan ik verhalen over vertellen ….).
Soms was het een duif die niet meer kon vliegen. Soms was het de spin in het toilet waarvan ik dacht dat ik vliegen moest vangen voor haar zodat ze niet dood zou gaan. Soms was het een zwerver die ik dagelijks gaf wat er in mijn school brooddoos zat. Soms is het je vakantie in Aruba doorbrengen in het hondenasiel om hele dagen teken weg te plukken.

Die uitspraak van mijn mama is mij altijd bijgebleven. En zo deed ik het ook mijn hele leven. ps: Ik neem de raad van mijn mama altijd heel serieus :
Ik geef mijn energie weg – ik laad mijn energie weer op – ik geef weer weg – ik laad weer op.

Dit jaar ga ik het anders doen

Maar dit jaar wil ik het absoluut anders gaan doen. Ik wil niet meer reageren vanuit “mijn energie is op, dus moet ik weer opladen”. Ik wil meer.
Ik wil overvloed.
Nu zie ik mezelf als een kopje + SCHOTELTJE. En mijn kopje zit zooooooooo vol dat het overvloeit op het schoteltje. En dus in plaats van dat mensen nu uit mijn kopje kunnen drinken, bied ik mijn schoteltje aan, zodat mijn kopje altijd vol blijft en steeds kan blijven overvloeien.
Om een overvloedig leven te hebben, moet je met een schoteltje werken.
En dat is hoe ik het ga doen!
 • Overvloed in zelfzorg (yep, ik heb een plan en ik heb er één voor jou ook!)
 • Overvloed in financiën (yep, ik heb mijn 7 verdienmodellen nog steeds maar in een geweldig samenhorig plan) 
 • Overvloed in relaties met mijn vrienden en familie
 • Overvloed in creativiteit (oooooh dat die ideeën mogen blijven stromen)
Ik ben goed gestart - mijn 7 verdienmodellen zitten nu in een samenhorig plan.

Heb jij zin om meer verdienmodellen te integreren? Vul de vragenlijst in zodat ik kan zien of ik jou hiermee kan helpen : www.katinkamichiels.be/sessie 

En dit komende jaar ga ik een overvloed aan verhalen, blogs en video’s hebben om met jou te delen. Ik kan niet wachten om ze te beleven.

En hoe zit dat met jou?

Heb jij al een woord uitgekozen voor het jaar?
Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere ondernemers die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn praktische "HOE DOE JE HET" video's >>> YOUTUBE kanaal
 

Zal ik je tonen hoe ik nieuwe mensen aantrek?


Dit bracht me mijn ultieme methode, mijn ultieme rust in het hoofd en mijn ultieme succes.

6 Comments

 1. Esther Van der Mierden  03/12/2021 04:07 PM Central
  Mijn woord voor 2021..... er passeren er veel, ze zijn ‘alleen’ tweeledig en ik ga voor een eenduidig woord met eenduidige betekenis: Groei!
  En dat kan dan wel weer op heel veel vlakken zijn ;)
  Toch wordt het groei, zodat ik vooral mijn business en daarmee gelijktijdig mezelf laat groeien!💖
 2. Mijn woord voor 2021 is ALIGNMENT. Wat ik doe is in lijn met mijn missie: als coach mensen inspireren het leven te leiden waarnaar ze verlangen.
 3. Mijn woord voor 2021, moeilijk hoor van 2020 was het meer mijn moto geleerd van een coach : goed is goed genoeg. Voor 2021 zal het meer Let it go worden, maar vond in deze tijden van C ook oilmask wel een leuke. Kon niet kiezen sorry ;-)
 4. Mijn woord voor 2021 is ZELFZORG mijn leven stond en staat altijd in het teken om anderen te helpen. Dit jaar wil ik wat meer tijd besteden aan mezelf ontspanning en ME-time
  ook op creatief vlak en mijn coaching praktijk waar ik helemaal in openbloei.
 5. Mijn woord voor 2021 is FOCUS ....gaan voor je doel en er het nodige voor doen
 6. Mijn woord voor 2021 is ‘groei’. Daarna las ik jouw tekst en wilde ik mijn woord aanpassen, maar toch kom ik steeds weer op groei uit. Ik heb de laatste jaren behoorlijk aan persoonlijke ontwikkeling gewerkt, 2020 stond in het teken van een stevig fundament leggen en nu is er ruimte voor zakelijke groei.

Leave a Comment