Weet je, ik ben tot hiertoe supergoed de “corona” jaren/maanden doorgekomen. 
Maar wat ik wel zo erg vind, is dat ik me 2020 niet echt meer herinner – het was een beetje een saai jaar. Het lijkt alsof ik een jaar kwijt ben.

Dat wil ik niet met 2021.


En daarom heb ik 2021 in een tijdscapsule gezet zodat ik dit jaar nooit vergeet, want ik deed eigenlijk heel veel.

30 dingen die ik deed ik 2021


 1. Ik maakte een journal/dagboek/tijdscapsule voor mezelf omdat ik nooit meer een jaar kwijt wil zijn. Ik gaf het uit en je kan het nu ook zelf kopen bij bol.com voor 15 € Mijn plan is om elk jaar dit opnieuw te kopen en te vullen met gedachten, knipsels en plaksels over dat jaar.
 2. In 2020 vernieuwde ik al mijn businesscursussen en verweefde deze tot 1 cursus. De eerste Blooming Business Babes met de volledige cursus gingen van start in januari 2021 en ik wil voor altijd herinneren dat deze eerste groep de cursus en de groep volledig definieerden. Hun vragen vormde ik om naar bonussen. En sindsdien spreek ik elk mogelijk nieuw lid zodat ik weet dat ze bij deze fantastische groep horen. 
 3. Ik lanceerde dus in januari groots met grote dromen.  En die mocht ik waar maken.
 4. Tegelijk met mijn grote lancering in januari moest ik afscheid nemen van mijn moeder die de diagnose "aggressieve botkanker" kreeg. Ze besloot euthanasie te doen en op 3 februari was onze laatste dag samen. Deze dag zal ik altijd herinneren als de meest trieste maar ook echt liefdevolle dag.
 5. Ik startte dit jaar ook met een wekelijkse LIVE in mijn facebookgroep. Reden: echt connectie maken, echt helpen – ook wie (nog) geen cursus kon veroorloven. 
 6. Ik wilde een OFFLINE event doen maar dit liep toch in de soep en het werd een online. Maar door zowel een online als een offline event aan te bieden, had ik een manier om te vergelijken. 40 schreven zich in voor het online event – 3 voor het offline event. Wow, reden temeer om het dan toch maar – ook in de toekomst – online te houden.
 7. Ik deed een traject met een kleur en kledingstijl experte en heb toch enigszins nu meer bright kleuren in mijn kast en niet alleen rozige 😊. En vorige maand heb ik Zalon eens uitgeprobeerd. Ik vertelde dat ik hou van een broekpak alsof ik chic naar het werk ga, maar dat dan wel wil met een goed zittende broek en dat ik niet hou van traditioneel. Nou ik kreeg echt iets superleuks. Ik bewaar het zelfs voor de kerst – ik vind het zelf super edgy. Je gaat vast een foto zien op IG.
 8. Ik volgde ook een traject bij Tiziana – de titel weet ik eigenlijk niet want het was een persoonlijk traject om meer mijn kwetsbaarheid te durven tonen, zodat ik nog meer connectie kon krijgen met al wie mij dierbaar is persoonlijk en in business.
 9. Ooooh en ik zou het nog vergeten : ik waagde me dit jaar om een andere kant van mezelf te laten zien : de woowoo kant die houdt van kristallen, de maan en orakelkaarten. Ik maakte zelfs een woowoo freebie, een woowoo box (speciaal voor ondernemers) en een totally woowoo cursus (ook voor ondernemers).
 10. Ik kocht zelf veel te veel kristallen, maar ik hou er zo van. Er zijn zoveel mooie keuzes en vibraties. En nog nieuwe stenen te ontdekken.
 11. Bewegen! Ik begon in 2020 hiermee en ga gewoon verder in 2021 – ik hou van krachttraining met vrij lichte gewichten gewoon thuis https://hasfit.com/app/
 12. Ik schreef 52 blogjes en ik doe dit altijd in batches. M.a.w. ik schrijf graag een 6 tot 8 blogjes in 1 keer zodat ik voor een tijdje hier niet mee bezig moet zijn.  
 13. Ik lanceerde de Blooming Business nog een keer in oktober/november en oversteeg mijn doelstelling van 100 Blooming Business Babes in totaal. Het zijn er 103 geworden.
 14. Ik deed een gratis Lazy Life Bootcamp waar enorm veel animo voor was en ik heel veel voldoening kreeg van de connectie met volgers. Er was geen call to action en dat maakte het heel ontspannen. Dat komt zeker terug in 2022.
 15. Ik maakte alweer een nieuwe planning voor 2022 en noteerde nog zoveel dingen die ik wil doen : trainingen maken over “hoe een summit organiseren” “een winstgevende facebookgroep” “winstgevend event” “planning workshop” “canva templates” “quiz maken” … de ideeën knetteren altijd rond mijn hoofd. Laat maar eens weten wat jij graag het EERSTE zou willen zien als mini-cursus.
 16. Ik schreef 6 notaboekjes vol! Notaboekjes, notaboekjes en nog meer notaboekjes. Het staat altijd opnieuw op mijn kerst-verlanglijstje (tesamen met chocolade en badolie).
 17. Ik ging NIET op retreat dit jaar en dat heb ik echt gemist! Ik probeerde het thuis als een retreat te maken, maar dat is me niet goed gelukt. 
 18. Mijn dochter Nina en haar man Simon bouwden een huis en dat ging gepaard met ontzettend veel perikelen en tranen. Niets zo erg als je kind dat pijn heeft. 
 19. Ik creëerde een kerst-speurtocht voor wanneer de kleinkinderen komen met kerst. Mijn dochter gaat dat superleuk vinden want dat is zo een beetje een kerst-traditie geweest toen zij jong was. 
 20. Ik creëerde Katinka’s marktplein waar ik mijn klanten in de kijker zet. Niets zo leuk als extraatjes doen voor je klanten.
 21. De kleinkinderen kwamen tijdens de zomervakantie logeren en we hadden zo een pech met het weer, maar we ontdekten dat we die-hard stormen trotseren voor een grote wafel en een ijsje. En we bouwden enorm veel lego dingen.
 22. Ik deed mee met Suzy’s (één van de eerste Blooming Business babes) eerste summit die ze met groot succes organiseerde. Supertrots op haar. Ze realiseerde echt al zoveel gedurende haar blooming business jaar.
 23. Ik volgde les/therapie bij Geert De Bolster met mijn kleine bange hondje Fenna en echt .. niemand geloofde dat zijn eenvoudige tips verschil zouden maken, maar met babystapjes gaan we echt vooruit. Er is niets zo leuk om je hondje in volle vrijheid en met volle teugen te zien genieten van een strandwandeling.
 24. Mijn zus kwam terug in België wonen en dat is zooooooooooooo leuk. Al woont ze wel nog ver van mij en we eigenlijk meer zoomen (net als toen ze in Dubai woonde) dan mekaar in het echt zien.
 25. Mijn man is supertrots op mijn business resultaten. Hij stond altijd achter me en kent mijn grote doelen. Maar om toch nog zo te groeien en te blijven groeien, vind hij best wel bijzonder als solo-preneur.
 26. Ik bestelde dan ook dit jaar een nieuwe electrische wagen (komt pas in 2022) maar dat was dan ook een mooi cadeau voor mijn man want zelf geef ik niets om mooie auto’s. 
 27. Maar het blijft mij verbazen dat ik toch soms nog klein denk. Zo maakte ik nogmaals mijn luxe – wenslijstje en besef dat ik nog steeds vind dat dit buiten mijn bereik ligt of zelfs stom is om zoveel geld aan iets luxueus te geven. En dat terwijl ik het wel ok vind om voor mijn man zoveel geld uit te geven. Wil je weten wat voor “stom luxueus” ding op mijn wenslijst staat : een handtas van Delvaux die zegt : Ceci n’est pas un Delvaux (ik denk zo een 6000 euro – zie je me al op mijn strandwandeling er mee lopen 😊). Haha, hoe snobbig kan je zijn.
 28. Ik sprak voor de eerste keer zelf meditaties in die nodig waren voor mijn WOOWOO cursussen. Ik vond het verschrikkelijk raar om mezelf te horen zonder mijn snelle enthousiaste spreken maar eerder een rustige zachte stem.
 29. Ik stapte over naar een ALL-IN ONE systeem (website + leerschool + mailingprovider + crm systeem + zoom) en dat was mijn beste business beslissing ever.
 30. Oh en ik werd AFT Practitioner! Aroma Freedom Practitioner waarbij we beperkende overtuigingen aanpakken. Resultaat vanaf de eerste sessie. Het is zo bijzonder. Ondertussen werk ik ook nauw samen met andere AFT Practitioners en krijgen mijn teamleden en cursisten op regelmatige basis gratis sessies.

Mijn man en ik sluiten het jaar af met een goed gevoel. We hadden niet veel bijzondere ervaringen maar soms (en eigenlijk vaak) zit rijkdom in eenvoud. En daar drinken we samen roze limonade op!


Jouw beurt


Dit wil ik van jou weten:
 • Wat ga jij het meeste onthouden van 2021
 • Welke mini-cursus zou jij het eerste van mij willen - zie nr. 15 hierboven


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere ondernemers die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn praktische "HOE DOE JE HET" video's >>> YOUTUBE kanaal
 

Zal ik je tonen hoe ik nieuwe mensen aantrek?


Dit bracht me mijn ultieme methode, mijn ultieme rust in het hoofd en mijn ultieme succes.

3 Comments

 1. Dorien Van Eygen  12/06/2021 01:21 PM Central
  Wat een mooie lijst!! <3
  Zot hoe je het gevoel kan hebben dat het een saai jaar was, terwijl als je het zo opgesomd ziet, toch super mooie verwezenlijkingen en herinneringen zijn! Zalig van de Delvaux trouwens haha.
  Dus bedankt voor de reminder! En dat 2022 minstens even goed wordt! Tchin!
  Katinka Michiels AUTHOR  12/07/2021 08:58 AM Central
  Ja hee, dat vond ik net zo - als je het opgesomd ziet, is het heel wat!
 2. Rita Vanhumskercken  12/06/2021 05:02 AM Central
  Super leuk blog, Katinka! Inderdaad belangrijk om eens stil te staan bij wat we allemaal beleefd en gedaan hebben. Voor mij was een belangrijke beslissing en ervaring om bij jou de VIP coaching te doen! Heb ik al héél veel van geleerd, en ik kijk uit naar onze 3de dag! Dank je wel voor alles wat je deelt ♥
  Katinka Michiels AUTHOR  12/06/2021 05:34 AM Central
  Oh wat een lieve reactie! Ik kijk ook uit naar onze 3de dag!
 3. Bedankt voor de mooie blog, het delen en de mooie tip!!! Ik heb de woowoo box verslonden in één keer!!! Just love it!!
  Katinka Michiels AUTHOR  12/04/2021 04:58 AM Central
  Oh zo leuk om te horen Lies!

Leave a Comment