Het maken van een online cursus is een fantastische manier om een extra inkomstenstroom aan je bedrijf toe te voegen, en er zijn veel tools ontworpen voor cursusmakers. In dit blogartikel deel ik 21 tools die je misschien nodig hebt om je online cursus te maken, maar maak je geen zorgen; je hebt niet alles nodig. 
 

Tools voor het opnemen van cursussen

Een schermopname waardoor je dus een presentatie kan opnemen, hoeft niet al te ingewikkeld te zijn. Je kunt een programma gebruiken zoals  Zoom,   Camtasia   (Alleen Mac),  Loom of   Screencast-O-Matic. Met al deze tools kan jij je scherm, camera of beide tegelijkertijd opnemen.
 

Tools voor het bewerken van video's

Goh, die zijn er met hopen. Vooral verschillende APPS. Ik werk zelf met Filmora. Ik heb dit al 10 jaar en het blijft voor mij ALLES kunnen wat ik maar wil.
Je kan Filmora hier aanschaffen. Zelf koos ik voor de PERPETUAL prijs, wat betekent dat je maar éénmalig dit bedrag uitgeeft.

Dit is een affiliatelink wat betekent dat ik een kleine commissie krijg (jij betaalt niets meer - het is gewoon Filmora die mij een stukje van de koek geeft). In ruil hiervoor krijg jij van mij een HOE DOE JE HET video als jij mijn linkje gebruikt : https://shrsl.com/3e8ea  Laat het me weten!
 

Tools voor cursusontwerp

Canva is absoluut de go-to voor het creëren van alle grafische elementen die je nodig hebt om je cursus slides mooi en boeiend te maken. Ik raad ook de COACHES CLUB aan, een Canva templates lidmaatschap dat veel slide deck templates en zelfs templates voor marketing van jouw cursus bevat.
 

Online cursusplatforms

Er zijn veel opties voor het hosten van uw online cursus en het kan een uitdaging zijn om degene te kiezen die bij u past. Ik zou zeker plannen, functies en prijzen vergelijken om ervoor te zorgen dat je niet de hele tijd van platform hoeft te veranderen.
 
Hier zijn een paar van de meest populaire alles-in-één platforms: Podia,   Kajabi,   Kartra,  Teachable,   Thinkific, Learndash
Zelf gebruik ik een ALL-IN-ONE systeem waarmee ik mijn website maakte, mijn CRM en automatische mailprovider in heb en ook een leerschool.
 

Winkelwagens en kassa's

Ook hier heb je wel wat keuzes.
Zelf werk ik met Paypro (ideaal als je met affiliates wilt werken) en Autorespond (ik vind dat zij een supersnelle en efficiente helpdesk hebben). Maar veel van mijn cursisten werken met Mollie of zelfs gewoon Paypal.

 

Affiliate Programma

Misschien is het slim om VOOR jij beslist welke betaalprovider/winkelwagen systeem jij gaat gebruiken, dat je bekijkt of zij ook een affiliate systeem hebben.
Wat is een affiliatesysteem? 
Als jij mensen rondom je hebt die jouw programma promoten, kan je hen via een affiliatesysteem een speciale link bezorgen dat wanneer zij jou promoten en iemand koopt via hen, zij via het systeem een commissie krijgen.

Zowel Paypro als Autorespond bieden deze mogelijkheid, vandaar dat zij mijn voorkeur waren.
 
 

Cursus Live Component Tools

Als je live of gepersonaliseerde ondersteuning aan je cursus toevoegt, zijn daar verschillende tools en opties voor.
 
Google Forms, Jotform  en  TypeForm zijn opties voor het verkrijgen van feedback, testimonials of marktonderzoek.
 
Zoom is de meest populaire optie voor het hosten van live gesprekken, maar als je een klanten-community in een Facebookgroep hebt, kun je ook gewoon Facebook Live gebruiken.
 
Als je niet van Facebook houdt, zou je ook nog voor Slack kunnen kiezen.

Mijn favoriete tools

Jotform! Ik vind het superleuk om meer over mijn ideale klanten te weten en natuurlijk ook om testimonials te verzamelen. In dit artikel toon ik je de 3 vragen die ik stel als marktonderzoek voor mijn online cursus.
All-in-One systeem en HIER kan je lezen hoeveel dit systeem mij maandelijks aan abonnementen bespaart.

Heb je nog andere favoriete tools om te helpen bij het maken van cursussen? Laat het me weten in de comments!


Helpt dit blog jou?
Je helpt mij door een reactie na te laten onder het blog of het gewoon gezellig te delen met andere ondernemers die dit nodig hebben.

Heb jij een vraag?
Dan maak ik er een blog over! contacteer me
Volg ook mijn praktische "HOE DOE JE HET" video's >>> YOUTUBE kanaal
 

Zal ik je tonen hoe ik nieuwe mensen aantrek?


Dit bracht me mijn ultieme methode, mijn ultieme rust in het hoofd en mijn ultieme succes.

2 Comments

 1. Rita Vanhumskercken  04/05/2022 05:56 AM Central
  Super thanks voor dit handige overzicht!
  Voor video bewerking gebruik ik Windows movie maker, is gratis en zonder toeters en bellen, maar voldoet prima voor mij.
  Katinka Michiels AUTHOR  04/05/2022 09:03 AM Central
  Oh ja Rita, dat is ook wel een goede en inderdaad gratis!
 2. Ha Katinka, mooie lijst, dank je wel voor het overzicht.,
  Nog even een aanvulling. Camtasia is er ook voor Windows. Is wel hoger in aanschaf, maar werkt prima.
  En in Canva kun je ook jezelf en/of je scherm opnemen. Is wel trager in het verwerken van je opnames.
  Een mooi platform voor de hosting is nog Thrive Apprentice. Dat is een apart onderdeel van de Thrive Suite.
  Katinka Michiels AUTHOR  04/05/2022 12:34 AM Central
  Oh helemaal gelijk Veron. En ja van Thrive ben ik een grote fan. Ik was dat eigenlijk al helemaal vergeten. Sinds ik mijn ALL IN ONE systeem gebruik kan niets daar nog tegenop! Maar het moet gezegd zijn : voor Wordpress websites vind ik Thrive echt de beste optie. Camtasia vind ik zelf ingewikkeld :(, maar dat ligt vast aan mij. Alles wordt gemakkelijk eens je weet hoe het moet. Canva scherm opname vind ik maar niets. Daar mogen ze echt nog wat aan hun verbeterpuntjes werken. Superdankjewel voor de aanvulling!!! xx

Leave a Comment